Van basis- naar voortgezet onderwijs

De leerkrachten dragen zorg voor een warme overdracht van toekomstige brugklassers. Dit zorgt voor een prettige start op de middelbare school. Kinderen van De Vleugel doen het daar goed.

Ze zijn zelfredzaam, nieuwsgierig, onderzoekend en sociaal. Dat zeggen de contact- personen op de scholen in de regio. Dat is fijn om te horen. Want uit het oog is niet uit het hart. De Vleugel heeft goed contact met de middelbare scholen in de omgeving. En blijft na de overstap op de hoogte van de ontwikkeling van de kinderen.

Uw kind zit in groep acht en samen moet u een belangrijke keuze maken. Naar welke middelbare school wil hij/zij? Welke school lijkt leuk en is het meest geschikt? Om een goed beeld te krijgen van een middelbare school en zo goed mogelijk voorbereid de juiste school te kiezen, is het voor leerlingen en ouders mogelijk om te komen kijken op een open dag of informatieavond.

Veel van deze open dagen vinden in januari en februari plaats. Daarnaast is het voor leerlingen van groep acht mogelijk een open lesmiddag te volgen. Meer informatie over de overstap van groep acht naar de brugklas is te lezen in de Ouderbrochure POVO. Een compleet overzicht van open dagen en aanvullende informatie van het voortgezet onderwijs in Utrecht vindt u ook in deze brochure. 

Voetbalkooi 6.jpg