Oranje actueel

Brandweervrouw juf Lonneke.jpgJe eigen juf in brandweerpak?

Februari 2020

Dat was gek en indrukwekkend tegelijk! Dankzij brandweerman Mees hebben de leerlingen van groep 3 en 4 van alles over brandveiligheid geleerd.

Rookmelders, 112 (1+1=2), doven van vuur, ontruiming van de school... alle belangrijke facetten kwamen aan bod. De leerlingen hadden van te voren vragen opgesteld en deze allemaal op de brandweerman afgevuurd, zoals 'Hoe komt het dat een brandweerpak niet in brand kan vliegen?' en 'Hoe oud moet je zijn om brandweerman te worden?'. Wist je dat je vanaf 12 jaar kunt aansluiten bij de Jeugdafdeling van de brandweer? Voorlopig kijken wij nog even brandweerman Sam op tv. 

Voor een feestelijk gedekte kersttafel 

IMG-1885.jpg

December 2019

Om het kerstdiner een extra feestelijk tintje te geven, mochten de leerlingen uit groep oranje ieder hun eigen kerststukje maken. 

Sinterklaas is weer vertrokken naar Spanje en wij gaan door in de feestelijke stemming van kerst. De school is prachtig versiert door de ouders en er hangt een gezellige kerstsfeer in de school. Om de klas mooi aan te kleden gaan wij onder andere kerststukjes maken.

Ouders en kinderen werken samen en het is fantastisch te zien hoe divers elk kerststukje is geworden. De kinderen zijn trots op hun zelfgemaakte versiering. Een geslaagde ochtend, met veel plezier en creativiteit.

Reis mee tijdens de kinderboekenweek

Oktober 2019

De kinderboekenweek had dit jaar als thema 'Reis mee!'.
Groep 3 en 4 reisden graag mee, maar dan wel met een raket!
De ruimte in! Langs planeten zoals Jupiter, Venus en Pluto. 

Wat een verschillende soorten planeten bestaan er. De aarde wist Kenan met gemak aan te wijzen, knap hoor. “Dat zie je aan de wolken en het blauwe”, zei hij.
Op de afbeelding zag je vlakbij de aarde nog een klein balletje, wat zou dat zijn? 
Dat wist Thyrza wel.  "Is de maan zo klein?", vroegen de anderen.

In groepjes hebben de kinderen planeten nagetekend. En zelfs een vallende ster.
“Die willen we eens van dichtbij zien”, zei Sophie. Hoe je dat doet? Gewoon met je eigen ruimteraket! 

Daar was wel wat fantasie voor nodig, want hoe maak je die? André Astronautje en Valentina wisten wel raad. In het gelijknamige boek van Andre Kuipers, bouwden zij hun eigen ruimteraket. Zo ook de kinderen van groep 3 en 4. Met het lied ‘vet, wat een pret in mijn ruimteraket’ was het feest compleet.

Op het open podium zongen en dansten ze de sterren van de hemel! 

Groep Oranje 3-4

Op de groepspagina worden vanaf september 2019, om de twee maanden actualiteiten gedeeld door de leerkracht of leerlingen.