Montessorischool De Vleugel. Zo werken wij.

Wij zijn een kleinschalige basisschool midden in Nieuwegein vol geborgenheid en warmte.

Als Montessorischool krijgen kinderen hier de vrijheid hun eigen omgeving te ontdekken, dingen zelf te doen en zelfstandig te werken. Ze maken dag- en weekplanningen, dragen zorg voor hun leeromgeving en ontwikkelen zo hun zelfvertrouwen. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig. Wij leren hen met een open blik naar het nieuwe en onbekende te kijken.

Elk kind wordt gezien

Op De Vleugel is ieder kind welkom. Wij willen graag een afspiegeling zijn van de maatschappij. Het gemiddelde kind bestaat voor ons niet. Elk kind wordt gezien. Wij kijken goed naar ieders talenten, ontwikkelpunten en leerstijl en bieden een programma op maat. De totale ontwikkeling van ieder kind staat centraal; cognitief, sociaal-emotioneel en creatief.

Natuurlijke samenwerking

Samenwerken vinden wij belangrijk. In elke groep zitten diverse leeftijden bij elkaar waardoor natuurlijke samenwerking ontstaat. Is een kind ergens goed in, dan helpt het anderen. En als het iets nog niet goed kan, mag het hulp vragen.

Onderwijs en opvoeding doe je samen. Daarom werken wij nauw samen met ouders die echt betrokken zijn bij ons onderwijs. Voor ouders die zich willen inzetten is er alle ruimte.