Ouders nemen een belangrijke plaats in op onze school, delen onze visie en dragen als vanzelf hun steentje bij. Samen met onze leerkrachten zijn ouders nauw betrokken bij de opvoeding en het onderwijs.

Voor ouders die zich op school willen inzetten is er alle ruimte. Zo zijn er ouders die helpen bij het klussen in en rond de school, bij het onderhoud van de tuin, in het atelier of de bibliotheek, bij het lezen of de PR van de school. De vraag kan vanuit de school komen, maar ouders komen zelf ook met ideeën. Zo werd groep 5-6 getrakteerd op een uitje naar het volkstuinencomplex en kregen zij uitleg van een ouder of bekende en vergeten groentes. Groep 7-8 leerde zelf soep maken van courgettes uit de volkstuin.

Ouders maken ook deel uit van de medezeggenschapsraad. Daarnaast wordt de overblijf door (vaste) ouders geregeld. Of de hulp nu structureel of incidenteel is, het wordt altijd gewaardeerd.

Ouders op De Vleugel zijn actief en daar zijn wij trots op. Niet omdat het moet, maar omdat ze het leuk vinden. We zijn een kleine school en we doen het samen. 

Oudervereniging

Tenslotte is er een actieve oudervereniging  op De Vleugel. De oudervereniging is de spil van de ouderparticipatie bij De Vleugel.

OV notulen 15-2-2023.pdf
Hoe zet onze oudervereniging zich in voor De Vleugel?
Wat doet onze medezeggenschapsraad?
Benieuwd wat onze ouders zeggen?