De levensloop van Sinterklaas

Hoe oud in Sinterklaas precies? Hoe zag hij eruit als baby? En hoe was Sinterklaas zelf op school? Dat willen we natuurlijk allemaal weten, dus waarom zouden we het niet gewoon vragen. Zou Sinterklaas dat aan ons willen vertellen? Of moeten we hem een beetje op weg helpen?

Maandag 5 december 2022, was het zover. Sinterklaas kwam op school. Eindelijk tijd om al die vragen te stellen. Hoe oud Sinterklaas ook is, hij gaat in ieder geval mee met zijn tijd. Dus stapte hij op zijn elektrische step om De Vleugel te bezoeken. Na een warm onthaal op het schoolplein, mocht de Goedheiligman plaatsnemen op een mooi versierde stoel bij het podium, voor goed zicht op alle ingestudeerde liedjes van de kinderen. Liedjes over zijn leven, van het prille begin tot nu. Ook kreeg hij foto's te zien van hoe wij dachten dat zijn levensloop moet zijn geweest.

Een baby met een baard! At hij eigenlijk wel fruithapjes? Met wie speelde hij op school? Hij was vast ook wel een beetje opstandig als puber. En heeft hij wel eens liefdesverdriet gehad? Mooie foto's kwamen voorbij, maar de vragen bleven. Hoewel Sinterklaas uiteindelijk toch een beetje geheimzinnig deed over de antwoorden, liet hij wel doorschemeren dat we er niet helemaal naast zaten met onze zelfbedachte levensloop! Maar liefdesverdriet? Welnee, hij mag ieder jaar alle kinderen weer blijmaken met cadeautjes, wat is er mooier dan dat? En hoe oud hij is? Heel, heel oud!

 

Sint in de klas

Natuurlijk bracht Sinterklaas ook een bezoekje aan alle klassen. Even spieken in het grote boek. Wat staat er allemaal in geschreven? De kinderen van De Vleugel zijn natuurlijk ook dit jaar weer lief geweest, want er waren weer mooi cadeautjes meegenomen door Sint en Piet.

Bij groen groen (5-6) en groep rood (7-8) bestond de pret daarnaast ook nog eens uit het uitpakken van de prachtige zelfgemaakte surprises. Wat waren die weer mooi dit jaar!