De school ruikt heerlijk naar herfst

Koken is voor kinderen altijd een feest. En iets lekkers uit 'eigen tuin' bereiden is natuurlijk nóg leuker. Nou ja, niet helemaal eigen tuin. Hoewel we veel lekkere groenten en fruit in onze eigen schooltuin verbouwen, komen de stoofpeertjes van onze juf Daniëlle van Bart.

Koken op school is een combinatie van leren, ontdekken, ruiken en proeven. En natuurlijk is het ook wel een beetje spannend. Samen met twee ouders gingen de kinderen uit groep 3-4 (paars) helemaal zelf aan de slag. De stapel schillen groeit en groeit. Het resultaat mag er wezen: een pan vol heerlijke stoofperen. Stoofpeertjes maken betekent: het is herfst. En zo ruikt de school dan ook als de kinderen eenmaal klaar zijn. Heerlijke geuren van warme peer en kaneel stegen op uit de pan en verspreidden zich door de school. Mmmm!

Het eindresultaat moest natuurlijk ook worden geproefd. En wat smaakte dat goed! Na het lezen zelf zin gekregen in stoofpeertjes? We gebruikten het onderstaande recept. Eet smakelijk!

 

Recept stoofpeertjes

Ingrediënten:

ca 30 stoofperen

1 kaneelstokje

1 steranijs

2 el perenrood

water 

een flinke portie geduld

 

Bereidingswijze:

Schil de peertjes, verwijder de klokhuizen en snijd  ze in vier partjes. Doe genoeg water in de pan, zodat de stoofpeertjes onder water staan. Breng het geheel aan de kook en laat het drie uur zachtjes pruttelen. Laat het een beetje afkoelen, en dan... proeven maar!

 

Alles ligt klaar, schillen maar!