Informatie

Vraag de leerlingen naar de ‘roze toren’ en ze kennen die allemaal. De roze toren is, net als veel ander eigen lesmateriaal, een begrip op De Vleugel. Nieuwsgierig geworden? Mooi, want nieuwsgierigheid is waar het bij ons om draait. 

Kinderen zijn van zichzelf al heel nieuwsgierig en dat hoeft alleen nog maar bewaard te blijven, is de Montessorigedachte. We openen vier ochtenden de deuren van de school voor nieuwsgierige peuters en hun ouders om het onderwijs en de sfeer op school te proeven. 

Tijdens de ochtend is er naast de roze toren veel meer te ontdekken. Zo kunnen peuters in het peuterlab zelf aan de slag met het lesmateriaal. Als Montessorischool heeft De Vleugel veel eigen materiaal. Onderzoekende ouders kunnen zelf een lesje uit de bovenbouw maken.

Om de school beter te leren kennen, geven ouders en leerlingen rondleidingen. En vanzelfsprekend wordt daarbij de kleuterklas niet overgeslagen. Een tip is het vrije werken, direct in het begin van de ochtend. Zeker als je als ouder zelf regulier onderwijs hebt genoten kan het verrassend zijn om leerlingen zo zelfstandig te zien werken. Creatieve peuters mogen het open atelier niet overslaan. Hier laten leerlingen zien wat ze gemaakt hebben en kunnen peuters ook zelf aan de slag.

Als je je van te voren aanmeldt, weet je zeker dat er een plek is bij de rondleiding.